Loading...
 


Læsetid: 1,5 minutter.

Mange forældre tænker nok over, om det nu er en "børnevenlig" hund, man får i huset.


En overvejelse man måske ikke så ofte gør sig er om det lille barn i hjemmet er i stand til at håndtere hunden på en ordentlig (læs: rolig) måde.
Hunde er ikke automatisk vilde med børn. Det er en kvalitet der indlæres ved, at hunden gentagende gange oplever, at børn generelt er søde, rare, sjove og respektfulde omkring hundens grænser.

Derfor er det godt at kunne erkende det, hvis man har en vildbasse af et barn, som helst skal vende alt på hovedet og undersøge indefra og ud - og som har svært ved at tage imod instrukser fra mor og far. Det skal ingen hund stå model til, og hunden bør heller ikke købes for at lære barnet at være mere roligt. Det kan ende med en hund der er alvorligt stresset omkring jeres barn, med alt hvad det kan medføre af uhensigtsmæssig adfærd i hunden, og at I som forældre også stresser rundt og har daglige konflikter med jeres barn omkring, at lille Fido ikke skal chikaneres på forskellig vis.

Bliver barnet ked af det og trodsigt når I fjerner hunden fra en ubehagelig situation, kan det tilføre yderligere dårlige associationer hund og barn imellem.
Så tag et realitets tjek inden I køber hund i børnefamilien med små børn - har du et aktivt, nysgerrigt og ikke mindst viljestærkt barn, som måske er så lille, at det er helt urimeligt at forvente, at det kan forstå at hvalpen skal respekteres og håndteres forsigtigt?

Så er det højst sandsynligt bedst at vente nogle år med den hund, til barnet er ældre og bedre til at forstå hvad der menes med hundens grænser og hvorfor de skal respekteres.

I vil alle sammen få meget mere glæde af hinanden - og chancen for en hund, der følger jeres barn i tykt og tyndt de næste mange år er væsentligt større.